Analoog-hommage

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Michel Jarre- Electronica 1
Jean-Michel Jarre- Electronica 1 Foto: Kuvatõmmis

Jean-Michel Jarre

Electronica 1: The Time Machine

Sony

Hinne: 3

Jean-Michel André Jarre on kindlasti üks elektroonilise muusika pioneeridest ning massidesse viijatest. Mitme Guinnessi rekordi omanik, praegu 67-aastane Jarre näis viimastel aastatel, et mitte öelda aastakümnetel, puhkavat oma algusaastate säravate albumite tänini säilinud maagias.

Pärast 14-aastast pausi ilmunud «Electronica 1» on tema 18. sooloalbum, mis sisaldab värsket koostööd 16 artistiga, Vince Clarke’ist Fuck Buttonsini, Little Bootsist Tangerine Dreamini. Tänapäeval võib põhimõtteliselt igaüks elektroonilist muusikat teha, aga kõik ei ole siiski päris nii lihtne. Masinahelides inimlikkust tabada on omaette kunst, Jarre’il on see tervikuna kindlasti õnnestunud, vaatamata mõnedele tarbetutele lisanditele, nagu näiteks pseudoeufooriline klubikunn Armin Van Buuren ning hingetu biidiga Gesaffelstein. Aga mine tea, ehk on need sisse toodud kontrasti mõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles