Matti Miluse 70. sünniaastapäeva puhul tuleb näitus

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Milius 2002. aastal
Matti Milius 2002. aastal Foto: Urmas Luik

Näituse idee sai alguse eelmisel aastal, kui Matti jagas mõtet korraldada Fahle majas endaaineliste teoste näitus rääkides ka pisut murelikult sellest, et portreed on mööda ilma laiali ja täpselt enam ei tea mis on kus…

Tänaseks on Matti juba läinud. Kuna Matti ise ehk Elüüseumi väljadel jalutab piip hambus, kaabu kuklas, kaaslaseks preilid ja kaenlas kunstiteosed, oleme meie kokku kogunud olulisemad portreed, lood ja Mattiga seotud legendaarsed teosed ning need teile vaatamiseks välja pannud Fahle Galeriisse (Tartu mnt 84a, C-korpus, II korrus, 10143 Tallinn).

Matti oli mitmetahuline mees, võib isegi ütelda, et sadade-tuhandete tahkudega. Igasse inimesesse, kellega Matti kohtus, suutis ta jätta erineva jälje - emotsiooni, mis oli negatiivne või positiivne, kuid mitte kunagi neutraalne. Matti 70. juubelile pühendatud näitusega soovime tuua osa neist emotsioonidest teieni ja teeme seda mainekate kunstnike silme, pintslitõmmete ja mõtete läbi… Oma emotsioone kujutavad ja nendest pajatavad Peeter Mudist, Jüri Arrak, Aapo Pukk, Laine Pukk, Rauno Thomas Moss, Igors Celms, Ilmārs Blumbergs, Lembit Lepp, Tõnu Noorits, Doris Kareva, Marina Aleksejeva jt.

Näitus on kureeritud Fahle ja Tam Galerii koostöös. Näituse on koostanud ja kujundanud Meelis Tammemägi, Ketlin Kuusing ja Heidi Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles