Produtsent usub, et sellest tuleb samasugune menuk nagu «Seenelkäik»

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase, 5. novembriga, sai läbi «Seenelkäigu» autori Toomas Hussari uue filmi «Luuraja ja luuletaja» võtteperiood, mis kestis kokku kuus nädalat.

«Loomulikult,» vastas produtsent Ivo Felt pärast võtete lõppu küsimusele, kas sellest võib tulla samasugune menuk nagu «Seenelkäik», mis kogus kolm aastat tagasi kinolevis 73 828 vaatajat – enamaga on pärast iseseisvuse taastamist hakkama saanud ainult neli kodumaist linateost.

Tegu on tragikoomilise spioonifilmiga, milles alkohoolikust luureametnik Gustav Tukk armub kaunisse mustlannasse, kes osutub Vene agendiks. Sünopsise järgi hägustub tema mõistus sootuks, kui ta kohtub veel luuletaja Miku Tähniga, kelle vaba vaimu ei pärsi distsipliin ega riigitruudus.

Tuki personaalküsimus on parasjagu arutluse all ka selles stseenis, mida sattus Maarjamäe lossis pildistama Postimehe fotograaf. Käib luureteenistuse nõupidamine ja laua ümber istuvad peale Tukki kehastava Jan Uuspõllu veel luureametnikud Ivo Uukkivi, Peeter Jalakas, Priit Võigemast ja Pääru Oja.

Luuletaja Miku Tähni mängib Rain Tolk ja Vene agenti Horvaatia näitleja Lana Vatsel. Filmi operaator on Rein Kotov ja kunstnik Kristina Lõuk. Toodab Allfilm koostöös Horvaatia stuudioga Nukleus Film.

Esilinastus on kavas 2016. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles