Gerd Neggo tantsuõpetaja stipendiumi saab Inna Sulg

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuõpetaja Inna Sulg.
Tantsuõpetaja Inna Sulg. Foto: Eesti Tantsuhariduse Liit

Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi pälvis tänavu Inna Sulg, teatas Eesti Tantsuhariduse Liit.

Sulg töötab tantsukinesioloogia ja -anatoomia valdkonnas, on Tallinna Ülikooli õppejõud. Ta on tõlkinud eesti keelde ja jaganud õppematerjalidena keha ja tervise teemalisi teadusartikleid ning korraldanud konverentse. 2014. aastal avas ta Pärnus oma stuudio, Inna Sule esinemiskunsti kooli.

Sulg on toonud liikumise fookusesse terviklikku lähenemist nõudva inimkeha ja selle tähtsuse, meie keha enda tarkuse usaldamise - «targa keha». «Tark keha» tegeleb kehalise tervise toetamise, individuaalsete probleemide arvestamise, liikuvuse taastamise ja parandamisega. Samuti keha tajumise, hingamise ja liigutuse kooskõlastamisega, mille aluseks on anatoomia, kinesioloogia ja tantsuline kehatunnetus.

Eesti Tantsuhariduse Liit asutas Gerd Neggo nimelise stipendiumi 2011. aastal eesmärgiga tunnustada oma tööle pühendunud tantsuõpetajat, kes on sisukas, isikupärane ning oma tööga mõjutanud Eesti tantsuelu. Varem on selle pälvinud Raido Mägi, Rene Nõmmik, Anne Tamm-Kivimets ja Anu Ruusmaa.

Stipendiumi rahastab Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles