«Üldrahvalik» ja «Maastiku mustrid» Postimehe kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Maastiku mustrid»
«Maastiku mustrid» Foto: Kaader filmist
  • Riho Västriku dokumentaale näeb kuni pühapäeva südaööni.
  • Järgmisel nädalal animafilm «Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu».

Postimehe lugejad saavad alates tänasest vaadata Riho Västriku loodusdokumentaale «Üldrahvalik» ja «Maastiku mustrid». Filme saab vaadata Postimehe Kino veebilehel kuni pühapäeva keskööni.

«Üldrahvalik» näitab eestlaste pika aja jooksul välja kujunenud töötegemiskultuuri, mille loomulik osa on ka iga viie aasta tagant tehtav paus – üldlaulupidu seiskab paariks päevaks töö ja koondab kogu rahva.

«Maastiku mustrid» liiguvad Eestis läbi nelja aastaaja ja nelja võtmemaastiku: soo, metsa, ranniku ja puisniidu. Kõik, mis kaameraobjektiivi ette jääb, muutub osaks maastiku mustrist – ka inimesed. Rajatud on põlde, karja- ja heinamaid. Raadatud ja istutatud metsa. Välditud tarbetut omakasu. Nii on Eestile iseloomulik maastike mosaiiksus, kus omavahel vahelduvad kultuur-, poollooduslikud ja looduslikud kooslused.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab inimesel olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

Samuti saavad Postimehe Kinos näidatavaid linateoseid vaadata Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles