Popi ja Huhuu tõid järjekordse suurvõidu

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt sai Portugalis võidetud trofee kätte Nukufilmi stuudios, kus käivad parasjagu «Morten lollide laeval» võtted.
Riho Unt sai Portugalis võidetud trofee kätte Nukufilmi stuudios, kus käivad parasjagu «Morten lollide laeval» võtted. Foto: Peeter Langovits

«See näeb igatahes stiilne välja, pole mingi kitš,» ütles režissöör Riho Unt täna päeval, uurides äsja Portugalist saabunud tähtsat trofeed - Espinho animafilmide festivali Cinanima peapreemiat.

Cinanima, mis pole küll sama nimekas nagu Annecy, Ottawa või Hiroshima, aga kuulub siiski animafilmifestivalide koorekihti, nimetas tema filmi «Isand» parimaks žürii üksmeelse otsusena.

«See lihtsalt eristus teistest sõnumi aktuaalsuse, pildikeele ainulaaduse ja perfektse teostuse poolest,» ütles ka Espinhos filmi esitlemas käinud Nukufilmi stuudio peakunstnik Ivika Luisk.

Kokku võistles Espinhos 58 filmi kogu maailmast.

39. korda toimunud festivali peaauhinnaks on väärispuidust ese, mis kujutab Portugali naiste traditsioonilist pesulauda ja sümboliseerib taevatreppi. Festivali võidufilm kvalifitseerub automaatselt Oscarile ja Euroopa animafilmiauhinnale Cartoon d`Or.

Friedebert Tuglase novelli «Popi ja Huhuu» ainetel valminud «Isandale» on see juba kolmas suurem tunnustus Annecy festivali žürii auhinna ja Ottawa festivali parima lühianimafilmi auhinna kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles