Navigaator Pirx tuli tagasi

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navigaator Pirx
Navigaator Pirx Foto: Kaader filmist

Ilmunud on kogumikplaat "Navigaator Pirxi tagasitulek". See on plaadifirma Ambifunk järjekorranumbrilt teine väljaanne ning loogiline jätk 2011. aastal ilmunud kogumikalbumile "Külmkõlad - 9 heliloomingulist pühendust helilooja Arvo Pärdile",  kus Paide linnaga seotud noorema põlvkonna muusikud andsid omapoolse hingamise 1935. aastal Paides sündinud maailmakuulsa helilooja loomingule.

Sel korral esitletava heliplaadi muusikaline visioon toetub aga 1979.aastal loodud ulmefilmile "Navigaator Pirx", mille heliriba on kirjutatud tol ajal hoopis eksperimentaalsema muusikaga toimetava helilooja Arvo Pärdi poolt.

Tunni jooksul saab kuulaja osa eripalgelisest muusikast -  kultuslikust linateosest pärinevaid mõjutusi genereerivad ning rikastavad omapoolse improvisatsiooniga psühhedeelilise hard-rocki ansambel Nevesis, funk-elektroonikat viljelev Kali Briis Band ning koostöös helilooja-kitarrist Robert Jürjendal ja ambient-muusik Kaido Kirikmäe.

CD "Navigaator Pirxi tagasitulek"  AF002

1) Robert Jürjendal & Kaido Kirikmäe "1058 sekundit tähtede vahel" 17:37

2) Kali Briis Band "Grand Pirx" 18:55

3) Nevesis "Finite Nonlinears" 21:30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles