Kultuuriministeerium toetab muusikaelu 56 000 euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium
Kultuuriministeerium Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Kultuuriministeerium eraldas taotlusvoorudest «Heliloomingu tellimine» ja «Muusika-alased väljaanded» toetusi 56 000 euro väärtuses.
 

Kultuuriministeeriumi muusikanõuniku Juko-Mart Kõlari sõnul võib kahe lõppenud taotlusvooru põhjal öelda, et meie muusikamaastik on endiselt väga mitmekesine.

«Uudisteoseid tellitakse tuntud heliloojatelt nagu Olav Ehala, René Eespere, Helena Tulve, Märt-Matis Lill ja Toivo Tulev. Aktiivsed on olnud nii vokaal- kui ka instrumentaalteoste loojad. Nootide ja teiste oluliste väljaannete kättesaadavaks tegemine aga aitab talletada ja levitada meie muusikakultuuris olulisi alustekste,» rääkis Kõlar.

 Kultuuriministeeriumi taotlusvoor «Heliloomingu tellimine» kuulutatakse reeglina välja kaks korda aastas. Toetusi jagatakse uue heliloomingu tellimiseks, mis annab tööd heliloojatele ja muusikaorganisatsioondele, rikastades eesti muusikaelu. Suurima ehk 5000-eurose toetuse määras komisjon käesoleva aasta teisest taotlusvoorust Eesti Muusikafondile 2016. aasta Eesti Muusikapäevadeks teoste tellimiseks. Uue heliloomingu toetusi jagus 29 taotlejale.

Taotlusvooru «Muusika-alased väljaanded» suurim toetus (3000 eurot) läks teadusajakirja «Res Musica» väljaandmiseks, kuid toetusi jagus ühtekokku 21 taotlejale nii uuemate kui ka vanemate heliteoste kirjastamiseks ja avaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles