Cabaret Rhizome võtab ette klassika

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. novembril esietendub Cabaret Rhizome uues kodus, Erinevate Tubade Klubis, trupi esimene klassikatõlgendus Sophoklese “Kuningas Oidipusest”.
27. novembril esietendub Cabaret Rhizome uues kodus, Erinevate Tubade Klubis, trupi esimene klassikatõlgendus Sophoklese “Kuningas Oidipusest”. Foto: Cabaret Rhizome

Reedel, 27. novembril esietendub Cabaret Rhizome’i uues kodus, Erinevate Tubade Klubis, trupi esimene klassikatõlgendus Sophoklese «Kuningas Oidipusest».

Cabaret Rhizome’i «Kuningas Oidipus» toob publikuni isatapu, emapaneku ja enesepimestamise teatrirahva südamesse tee leidnud tegelase käekäigu kaudu täiesti uuel moel. Teose lavale/ekraanidele seadmise käigus rakenduvad paralleelselt nii kaasaegsed multimeediavõtted kui ka klassikalistest teatrielementidest inspireeritud lahendused.

Lavastuse tegevuspaigad luuakse mitmes etapis: ajaloolised lokatsioonid rekonstrueeritakse 3D-mudelitena, mis saavad seejärel oma tekstuurid söe- ja kuivpastelljoonistustena. Valminud joonistustest luuakse greenscreen’i abil näitlejatele erinevad lavakujundused mitmelt poolt antiikmaailmast.

Antiiktragöödiale omaselt kannavad näitlejad maske, mis valmivad samuti mitmesuguste digitaalsete ja käsitööliste protseduuride abil. Eriilmelistest tegelastest joonistatud karikatuurid joonistatakse üles tahukalisest geomeetriast inspireeritud mudelitena. Iga maski kuni 170 pisielementi lõigatakse vineerist välja laserite abil ning maskid saavad lõpliku kuju aega ja püsivust nõudva käsitöö tulemusena.

Lavastusele kirjutab originaalmuusika Sander Mölder. Peale Cabaret Rhizome’i algse viisiku (Anatoli Tafitšuk, Ajjar Ausma, Joonas Parve, Päär Pärenson, Johannes Veski) teevad lavastuses kaasa ka Ott Kartau ning Liisa Linhein. Maskide kaasloojad on Ryan Chapman ja Mark Duubas, lavakujunduse autorid on Maria Kalm ja Mart Männik.

«Kuningas Oidipus» esietendub 27. novembril Telliskivi Loomelinnakus Erinevate Tubade Klubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles