Uus raamat: miks turumajandus ei saa reguleerida kunsti ja teadust?

Swedbank
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Puu
Tõnu Puu Foto: Erakogu

Sel nädalal esitles Eesti juurtega Rootsi majandusteadlane Tõnu Puu värsket eestikeelset tõlget oma raamatust „Kunst, teadus ja majandus. Ajalooline uurimisretk.“

Raamatus on Tõnu Puu lugejale teejuhiks rännakul läbi kunsti, teaduse ja majanduse ajaloo puutepunktide. Raamatu andis välja Swedbank ning panga juhatuse esimees Robert Kitt ütles saatesõnades, et kui 1936. aastal sündinud Tõnu Puu koos perega 1944. aastal sõjapagulasena Rootsi jõudis, ei osanud keegi ette näha sellise suurkuju kerkimist. Täna on Tõnu Puu üks tuntumaid eesti soost majandusteadlasi.

Foto: swedbank

„Tõnu Puu raamat sobiks suurepäraselt ka kultuuriökonoomika õpikuks, sest autor uurib kultuuri tootmise ja tarbimise majanduslikke aspekte,“ märkis Kitt. „Kultuuri all peab Tõnu Puu silmas kunsti ja teadust ning näitab elegantselt, kuidas neile ei saa läheneda  neoklassikalise turumajanduse nurga alt, mis hindab inimloodu väärtust pelgalt turuhinna alusel,“ märkis Kitt.

„Teiseks silmapaistvaks järelduseks autori ajarännakus on mitmekesisuse ülimuslikkus üheülbalisuse üle – raamat ise on ood interdistsiplinaarsusele ja vastulause absoluutselt efektiivse tööjaotuse taotlemisele,“ ütles ta.

Eesti juurtega professor Tõnu Puu (pildil) on Umea Ülikooli majandusprofessor. Kõnealune raamat ilmus originaalis inglisekeelsena aastal 2006.

Tõnu Puu raamatut on võimalik soetada Swedbanki preemiaprogrammis  preemiapunktide eest. Raamatupoodidesse jõuab raamat kevadel. 

Swedbanki raamatusarjas on varasemalt juba ilmunud:

  • 2014, Hardo Pajula „Majanduslik inimene ja poliitiline loom“
  • 2013, Niall Ferguson „Tsivilisatsioon“
  • 2012, Malcolm Gladwell „Väljavalitud“
  • 2011, Nassim Taleb „Juhuse narrid“
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles