Klaus Härö kätles ookeani taga poolteist kuud

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Klaus Härö juhendab noort vehklejat Liisa Koppelit, kes mängib filmis Martat.
Režissöör Klaus Härö juhendab noort vehklejat Liisa Koppelit, kes mängib filmis Martat. Foto: Making Movies

Poolteist kuud käesurumist ja rääkimist, rääkimist ja käesurumist – ka see on osa Oscari-kampaaniast. Märt Avandi näeb välja nagu rüütel: kena ja natuke kurb. Eesti film on soome filmist juba mööda läinud.

Kõigest sellest ja veel paljust muust ööl vastu reedet Oscari-eelvalikusse pääsenud ja juba Kuldgloobusele kandideeriva filmi «Vehkleja» režissöör Klaus Härö oma telefoniintervjuus pajatabki.

Klaus, kas see oleks olnud pettumus, kui «Vehkleja» jäänuks Oscarite eelvalikust välja?

(Mõtleb.) Jah ja ei. Jah, sest me oleme panustanud sellesse nii palju jõudu. Ja ei, sest häid filme on palju rohkem kui üheksa. Kõike seda kaasa teha, kogu seda mängu, rääkida ookeani taga vaatajatega Soome ja Eesti teemal, näha nende vahetuid reaktsioone, mis olid ju samasugused nagu minul, kui ma esimest korda Anna Heinämaa käsikirja lugesin… Et ohoo, mul on privileeg osaleda sellel teekonnal, mis väljendab ühe väikese rahva vaprust ja samas ka lootust  – ainuüksi juba see on midagi väärt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles