NO99 on endiselt olulisim teater

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppev aasta oli taas NO99 aasta. 

Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi juhitav teater kutsuti Eestist esimesena maailma ühele olulisemale teatrifestivalile. Avignoni teatrifestivali põhiprogrammis anti viis etendust lavastusega «Mu naine vihastas», kus peaosas säras Juhan Ulfsak. Publik oli vaimustuses, kriitika tunnustav. Kusjuures kuluaarides nimetati Eesti teatrit tänavuse festivali suurimaks sentsatsiooniks.

Vahetult enne Avignoni festivali võitis NO99 oma projektiga «Ühtne Eesti» maailma suurimal lavastuskunstnike näitusel, Praha kvadriennaalil peaauhinna Kuldse Kaariku.

Teatrilukku jäävad 2015. aastast veel NO99 muusikal «Savisaar», Jaak Printsi monolavastus «Isamaa karjed» ning intrigeeriv «Kõnts».  

Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo selle aasta ja võib-olla ka kogu nende senise karjääri võimsaimat lavastust aga Eestis ei näe, sest Peter Handke tekstil «See tund, mil me üksteisest midagi ei teadnud» valminud meistriteos etendub hoopiski Saksamaal, Hamburis asuvas Thalia teatris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles