Rakvere Teatris publikurekord

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Paasilinna «Maailma parim küla» lavastas Rakveres Jaanus Rohumaa. Fotol Üllar Saaremäe ehk Eemeli Toropainen ja Tiina Mälberg ehk kuninganna.
Arto Paasilinna «Maailma parim küla» lavastas Rakveres Jaanus Rohumaa. Fotol Üllar Saaremäe ehk Eemeli Toropainen ja Tiina Mälberg ehk kuninganna. Foto: Alan Proosa

2015. aastal sai Rakvere Teater eriti suure publikumenu osaliseks, purustades juba 10 aastat seisnud publikurekordi.

2015. aastal vaatas Rakvere Teatri etendusi 72 468 külastajat. Kui lugeda kokku need, kes käisid Rakvere Teatrikinos, Jazzklubis, «RT esitleb» ja muudel teatri korraldatud üritustel, saame publiku üldarvuks ligi 85 500 külastust. Seega on Rakvere Teatrisse tee leidnud viis Rakvere linna täit inimesi.

Publikunumbri kasv on vaid üks möödunud aasta märksõnadest. Õnnestus suvelavastus «Maailma parim küla» ning jätkus koostöö välislavastajate ja välis-eesti kogukonnaga. Edukalt käivitusid ka uued algatused - RT Matinee, RT Vestleb ja RT muusikaviktoriin. Kui etenduste arv oli 383, siis kõiki ettevõtmisi kokku oli nii palju, et aasta kõigil päevadel toimus teatris kaks üritust.

«Meile teeb hea meelt viimase kümne aasta suurim külastajate arv. See näitab, et oleme jätkuvalt õigel kursil ja publik hindab meid,» kommenteeris teatridirektor Velvo Väli.

2016. aasta stardib uue hooga: juba 6. veebruaril esietendub vene lavastaja Filipp Losi käe all uuslavastus «Ausammas». Kevadel alustavad prooviprotsessi veel neli lavastust, millest 2 jõuavad publiku ette enne suve ja 2 näevad ilmavalgust sügisel. Suvi pakub Rakvere Teatris kuhjaga põnevust ja üllatusi.

Rakveres, Pika tänava hoovis esietendub Raivo Trassi lavastamisel Andrus Kivirähki «Maailma otsas», milles astub üles kogu trupp, lisaks väga väärikaid külalisi ja kohalikud isetegevuslased. 6.–9. juulini ootab Rakvere ärksaid teatrihuvilisi rahvusvahelisele etenduskunstide festivalile Baltoscandal, mis teeb ülevaate uusimatest suundumustest Euroopa ja maailma teariskeenel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles