Armastus eelmisel sajandil

, filmitegija ja -kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carol (Cate Blanchett) on lõksus armastuseta abielus.
Carol (Cate Blanchett) on lõksus armastuseta abielus. Foto: Kaader filmist

Todd Haynesi («Kus on Bob Dylan?») lavastatud «Carol» on algava aasta seni suurim kriitikute lemmik.

Tavapäraselt psühholoogilistele kriminullidele spetsialiseerunud Patricia Highsmithi erandlikumat laadi romaanil «Soola hind» (esmatrükk 1952) põhineva filmi peategelane Therese (Rooney Mara) töötab suure poe mänguasjade osakonnas müüjannana. Ühel päeval ilmub tema leti taha väljapeetud olekuga suurilmadaam (Cate Blanchett), kes otsib sobivat jõulukinki oma nelja-aastasele tütrele. Therese tunneb, kuidas napp kokkupuude Caroli nime kandva naisega tema seni vähenõudlikult kulgenud elus suurt tormi tekitab.

Therese’il on küll oma ustav rüütel Richard (Jake Lacy), kes valmis noort naist lõpmatuseni ümmardama, kuid Therese’i tõmbab vastupandamatu jõuga Caroli poole. Carol on aga kõike muud kui kerge kaaslane, eriti arvestades seda, et naisel on pooleli inetuks kippuv lahutus abikaasast Harge’ist (Kyle Chandler).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles