Evald Aavik 75: «Somnambuul» Postimehe kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somnambuul»
Somnambuul» Foto: Kaader filmist.

Alates tänasest kuni pühapäevani näitab Postimehe Kino näitleja Evald Aaviku juubeli puhul Sulev Keeduse meistriteost «Somnambuul» (2003).

Teise maailmasõja jalust põgenenud rannarootslaste külla on paigale jäänud ainult majakavaht Gottfried (Evald Aavik, pildil). Tema tütar, nooruke Eetla (Katariina Unt) loobub viimasel hetkel paadiga üle mere põgenemast ja naaseb koju. Nüüd on ta koos isaga silmitsi iseenda painete ja küla hõivanud nõukogude sõduritega.

Hirm võõra ja tundmatu ees sunnib Eetlat põgenema unenägudesse. Taeva, maa ning vee piiril seistes heitleb ta reaalsuse ja ulma, elu ja surma vahel. Majakasse varjunud arst Kasper (Ivo Uukkivi) püüab tüdrukut toetada, kuid temagi ei suuda Eetla vankumalöönud maailma tasakaalu tuua.

««Somnambuul» pole festivalifilm, mille silti on talle külge kleebitud, ehk Eesti kontekstis midagi sellist, mis on mõeldud ainult friikidele. «Somnambuul» on lihtsalt film. Hea sealjuures,» on kirjutanud filmiajakirjanik Tiit Tuumalu.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles