Tumeda tähe kurb lend

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News / Scanpix

Üheksakümnendate rokiloos kärinal uue lehekülje pööranud Nirvana bossi Kurt Cobaini polnud kerge taluda ei tema sugulastel, plaadifirma tegelastel, ajakirjanikel ega fännidel, aga kõige talumatumaks muutus ta ikkagi iseendale. Charles R. Crossi esmatrükis juba ligi 15 aastat tagasi ilmunud Cobaini biograafia on üks paljudest tema 27 aasta pikkuseks jäänud teekonna kaardistustest, kuid näib, et praeguseni kõige hinnatum, ja põhjusega.

Ega Cross eriti halasta. See, kes otsib alkoholi, depressiooni, enesehaletsust, narkootikume, okset, raha, verd, sitta, tuhandeid kiljuvaid fänne, valu, surma, higi, segi pekstud hotellitubasid, alt veetud semusid ja pisaraid, neid sellest raamatust ka leiab. Põhimõtteliselt on tegu teosega, mille lõpp on juba ammu teada, kuid see, kuidas muusikaajakirjanik Cross Kurt Cobaini lühikeseks jäänud intensiivset elu kirjeldab, on tähelepanuväärne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles