Väiketeater suutis ühel aastal anda 231 etendust

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piip ja Tuut aktsioonis.
Piip ja Tuut aktsioonis. Foto: Sergei Trofimov

Piip ja Tuut Teater andis möödunud aastal 231 etendust: 145 väljasõitudel ja 86 kodulaval Piip ja Tuut Mängumajas. 

Võõrsil esineti 12 etendusega ning külastati 6 välisriiki: Prantsusmaad, Belgiat, Luksemburgi, Jordaaniat, Lätit ja Soomet, millest viies esimeses esineti esmakordselt ning Tamperes, Brüsselis ja Luksemburgis jõuti kahel korral ära käia.

Uuslavastusi jõudis lavale 4, neist populaarseim oli esimene pere _stand-up_ etendus „Piip ja Tuut püstijalakomöödias Elu õied“, mida esitati aasta lõpuks 42 korda. Uuslavastuste hulgas oli ka täiskasvanutele suunatud muinasjutt, Taani autori ja lavastaja Soren Valente Oveseni „Elevant“.

Alanud aastal proovivad Piip ja Tuut esmakordselt kätt lavastajatena Viljandi Ugala teatris, märtsis astuvad nad üles Soomes Bravo-festivali peakülalistena ning mängivad festivalinädalal Espoos, Vantaas ja Helsingis kokku 10 etendust soome keeles. Kevadel ootab kodulaval järge läti teatrimehe Lauris Gundarsi lavastajanägemus W. Shakespeare „Hamletist“ kahe klouniga peaosas.

Suveks saavad kontsert-etenduse küpseks telesaatest tuntud Jarek Kasari köögilaulud.

Piip ja Tuut Mängumaja väike teater tegutseb Toompeal juba 5. hooaega ja seal töötab 4 inimest. Nädalavahetuste keskpäeviti pakutakse etendusi peredele ja argiõhtutel mängitakse täiskasvanutele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles