Väike sammuke veidrusest keskvoolu poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chairlift-Moth
Chairlift-Moth Foto: Kuvatõmmis

Chairlift

Moth

Columbia Records

Hinne: 4

Chairlift jätkab tantsulise popi tegemist, mille järgi on enamasti raske tantsida. Laias laastus võib kõiki nende kolme albumit nimetada synth-popiks, aga igal albumil on toimunud kerge sihi muutus. Esimest albumit mäletab muusikaajalugu peamiselt loo «Bruises» järgi, mis promos üht i-toodet. Teise albumiga muututi duoks, muusikaliselt mitmekülgsemaks ja hakati tegema kriitikutele meelepärast 80ndate kõlaga veiderdiskot. Iseloomustajaks ehk promosingel «Amanaemonesia», mis kõlab sama kummaliselt, kui selle kirjapildi põhjal võiks arvata.

Enne uue albumi valmimist tegi Caroline Polachek veel naljakamat sooloprojekti ning koostöös Patrick Wimberleyga kirjutati Beyoncéle üks lugu. Koostöö maailma ühe suurema nimega võis olla ka põhjus, miks Chairlifti helikeelde lisandus hulk r’n’b kõlasid ja rütme, mis aitab uue albumi esmakuulamist teha kõrvale kergemaks ja kiirendab lugudest arusaamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles