Veebivestern interneti varjupoolel

, teatriteaduse magistrant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VAT Teatri lavastus kaevub internetisügavustesse: Tanel Saar ja Elina Reinold aktsioonis.
VAT Teatri lavastus kaevub internetisügavustesse: Tanel Saar ja Elina Reinold aktsioonis. Foto: Siim Vahur

VAT Teatri repertuaari silmapaistvaks erijooneks on kujunenud missioonitundlik keskendumine noortele vaatajatele, kellele «Lotte» ja «Naksitrallid» enam peale ei lähe, kuid kellele täiskasvanutele mõeldud lavastused samuti kaugeks jäävad. VAT valib noori puudutavad teemad või katsetab vormiga, kuid alati toetab lavastust kodulehel olev haridusprogramm ehk abimaterjalid õpetajatele teemade käsitlemiseks tunnis. Nii selgi korral.

Uue noortelavastusega «Web Demon» jätkab lavastaja Margo Teder 2013. aastal tükiga «Netis sündinud» alustatud rada, rääkides teismeliste loomulikust elukeskkonnast – internetist.

Eelinfo hoiatab, et laval kasutatakse inglise keelt, kuid õigem oleks öelda, et lavastus on inglise keeles. Pooleldi. Ootuspärase Estonglishi asemel räägitakse laval kas puhast inglise (esimeses pooles) või puhast eesti keelt (teises pooles), vahepeal kiirelt üksikuteks lauseteks teisele keelele ümber lülitudes.

Loodetavasti on sihtgrupiks määratletud 14-aastaste inglise keel tõepoolest nii kõrgel tasemel, nagu meile meeldib arvata, vastasel korral võib neil  suur osa sisust kaduma minna, sest tõlget ei ole ja üksikud eestikeelsed fraasid eelnevat juttu ei seleta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles