Rooma paavst teeb filmidebüüdi (1)

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: Giuseppe Ciccia

Paavst Franciscus on esimene paavst, kes iseendana kinolinal üles astub, kirjutab The Guardian. Filmiks evangeeliumitel põhinev perefilm "Säälpool päikest", mis tegelikult sündiski paavsti üleskutse peale, et filmitegijad lapsi kino kaudu Jeesuse sõnumiga kõnetaksid.

Filmi tulud lähevad kahe Argentiina laste ja noorukite abistamisega tegeleva organisatsiooni tarbeks.

Kui suures osas paavsti ekraanil näha saab, selle kohta on lekkinud vastuolulisi andmeid- mõned ütlevad, et läbi terve filmi, teised, et vaid episoodi. Vatikani pressiesindaja on rõhutanud, et paavst pole näitleja.

Paavst on üldse suur filmisõber, lemmikuteks peab ta Roberto Rosselini filmi Rooma, Avatud Linn ja Federico Fellini La Stradat. Sellega on ta ära teeninud ka kino-industri poolehoiu ja nii mõnigi on käinud talle omi filme ette näitamas- näiteks Steve Coogan ja Angelina Jolie. Eelmisel nädalal kohtus paavstiga Leonardo Di Caprio.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles