Folk metal’i lipulaev Metsatöll Postimehe Kinos: «Hundi süda sees» (4)

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hundi süda sees»
«Hundi süda sees» Foto: Kaader filmist

Pühapäeva hilisõhtuni saab Postimehe Kinos vaadata Liina Paakspuu dokumentaali «Hundi süda sees», mille fookuses on folk metal’i tipud Eestist ja Soomest – Metsatöll ja Finntroll.

Mida on filmist arvanud Postimehe filmižürii? «Ülistus ürgsusele ja seetõttu minule väga südamelähedane teema ja ka väga sümpaatne peategelane Metsatöll,» kirjutas Artur Talvik. «Tore, et meil on nüüd film väge täis, made in Estonia Metsatöllust ja ka sugulasrahva Finntrollist – tegijatele tagab see edu nii või naa, öelgu kriitikud mis tahes,» leidis Sven Grünberg.

Põhjamaisest folk metal’i muusikažanrist on saanud rahvusvaheline edulugu. Karvased rokkmuusikud, kes miksivad oma karme metalseid saunde rahvapilli traditsiooniliste helidega, kasutavad paganlikke sümboleid ja laulavad laiale maailmale kummaliselt kõlavas emakeeles, toovad tänapäeval publiku kokku igas maailmanurgas.

Filmi fookuses ongi kaks tänapäeva rokkbändi sellest žanrist: Eestist pärit Metsatöll ja nende «vanem vend» Soomest, Finntroll.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles