Tiit Ojasoo: ilma Ene-Liisita ei teaks mind mitte keegi

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 loometiim: Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo.
NO99 loometiim: Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo. Foto: Pm

President Toomas Hendrik Ilves tunnustas teater NO99 juhi Tiit Ojasoo tööd Valgetähe III klassi ordeniga. 

«See austusavaldus tuli kõige ootamatumal hetkel. Loomulikult olen tänulik ja liigutatud. Samas kardan, et seda on liiga palju. Viimasel ajal tunnen üha selgemalt ja selgemalt, et ilma Ene-Liisita ei teaks mu nime keegi peale mu laste, ja neidki poleks ilma Ene-Liisita. Öeldakse, et iga märkimisväärse mehe taga seisab tark naine, ja kuna nii öeldakse, siis nii ka arvatakse - meie puhul on tegelikult nii, et mina seisan nii palju kui jaksan tema taga.

Lõppeks oli see Ene-Liisi idee NO99ga alustada ja kõik ilusamad ja valusamad pildid, mis meist ehk meelde jäävad, need on tema loodud. Sellepärast peaks ordengi Ene-Liisi rinnas särama. Mul on hea meel, kui saan tal samal ajal käest kinni hoida.

Ja loomulikult veel ka NO99 ise - alustades Eerost, trupist ja jätkatates nende kümnete ja kümnete inimesega, kes selle teatri tegelikult on asutanud ja asustanud. Mina ei ole midagi, mu kuuel pole revääri, kuhu orden torgata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles