Ei me ette tea, mis elu tuua võib

, filmihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastus Ameerikas: draamafilm «Brooklyn» on hapralt kaunis ja romantiline.
Armastus Ameerikas: draamafilm «Brooklyn» on hapralt kaunis ja romantiline. Foto: outnow.ch

Mängufilm «Brooklyn» (Iirimaa, Suurbritannia, Kanada 2015, 112 min), režissöör John Crowley, stsenarist Nick Hornby, operaator Yves Belanger. Osades Saoirse Ronan, Emory Cohen jt.
Kinodes alates 5. veebruarist

Iirimaa aastal 1950. Tööd pole, peikat pole, tantsuõhtud on igavad, ülemus on klatšimoor… ehk lühike kokkuvõte neiu Eilise igapäevaelust. Kõik muutub aga üleöö, kui tal tekib võimalus sõita tõotatud maale Ameerikasse. Nagu iga teinegi nooruke immigrant, on Eilis järsku laeval, oksemaik suus ja pereigatsus südames. Teadmata, kuhu ta läheb ja mis saama hakkab.

Filmile mõeldes avastan end ümisemast vanavanemate sünnipäeva playlist’i kirssi tordil ehk Heli Läätse 50ndate hittloos kõlavaid sõnu: «Ei me ette tea, mis elu meil tuua võib, kuid ometi see, mis peab, tuleb kindlalt kõik.» Internetist kahjuks eesti kullafondi kuuluvat lugu tasuta kuulata ei õnnestu, ei tea miks. Too lugu on olemuselt nii ehe, et tekib tunne, nagu tahaks nutta.  Ei teagi, kas õnnest või kurvastusest, aga ikkagi tahaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles