Eesti balleti grand old lady Mai Murdmaa dokumentaalfilmis «Ballettmeister»

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ballettmeister»
«Ballettmeister» Foto: UMBERTO PRODUCTIONS

Nädala lõpuni saab Postimehe Kinos vaadata portreefilmi «Ballettmeister» Eesti balleti suurnimest Mai Murdmaast.

«Vaataja ees avaneb pilt läbi ja lõhki loomingulisest inimesest, kelles kunst põleb ereda leegiga ja kes pole ebasoodsale pinnasele ega ka vanusele vaatamata kaotanud oma aktiivsust ega särtsu, elavat huvi maailma vastu,» kirjutab Tiit Tuumalu.

Tantsuline dokumentaalfilm rändab kahe aasta vältel rahvusvaheliselt tunnustatud koreograafi loomingulises maailmas. Murdmaa on teejuht käsitlemaks tantsu kui meediumi, mille kaudu luua kunsti.

Film visualiseerib koreograafiat, kuid eelkõige mõtestab seda. Murdmaa looming ja eraelu on lahutamatu tervik. Üks ballettmeister, kaks erinevat ühiskonnakorda. Üks looming – sakraalne, müstiline, erootiline, esteetiline, kuid palju keerukaid aspekte teose viimisel publikuni. Eesti balleti grand old lady lavastus, Carl Orffi kuulus triloogia «Trionfi» valmib Joškar-Olas Mari ooperi- ja balletiteatris.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles