Venekeelse autori kirjandusauhinnale kandideeris alla kümne raamatu

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ivanov "Исповедь лунатика"
Andrei Ivanov "Исповедь лунатика" Foto: Raamat

Venekeelse autori kirjandusauhinna žürii esimehe Nadežda Geryaki sõnul sai žürii arvesse võtta kõik saabunud autorite taotlused, mida oli samas suurusjärgus nagu ka eelmistel aastatel – alla 10.

Venekeelse autori  kirjandusauhinna žürii koosseisus Nadežda Geryak (esimees), Tanja Muravskaja ja Natalia Tšuikina, valis aastaauhindadele kandideerima järgnevad teosed:

  • Jelena Skulskaja „Не стой под небом „ / „Ära seisa taeva all“
  • Nil Nerlin  „Лунный круг : [семь романов]“/ „Kuu ring: seitse roomani“
  • P.I.Filimonv  „Пела, пока всё не закончилось“ / „Ta laulis, kuni kõik ära lõppes“
  • Gohar Markosjan-Käsper „Париж был так прекрасен…"/ „ Pariis oli nii kaunis“
  • Andrei Ivanov "Исповедь лунатика"/ „Kuutõbise pihtimus“

«Hindamisel on 2015. aastal ilmunud teosed, mis on kirjutatud vene keelt kõnelevate autorite poolt, kes elavad Eestis. Meie valisime need tööd, mis vastavad järgmistele eesmärkidele:  teose  kirjanduslik väärtus; panus Eesti kultuuri, nii traditsioonide jätkamise kui uuenduslikkuse seisukohalt; taotleja senise tegevuse silmapaistvus; taotluse selgus, läbimõeldus ja vormistuse korrektsus; ettevõtmise majanduslik läbimõeldus,» selgitas Nadežda Geryak.

Venekeelse autori kirjandusauhinna muudab tänavu eriliseks see, et nominentide hulgas on 2 teost, mis on ilmunud postuumselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles