Apollo uus kino pakub restoraniteenindust

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel avab Tallinnas Mustamäe keskuses ukse uus Apollo kino. Ligi kolme miljoni euro suurune investeering peaks enda ära tasuma, sest eestlaste kinohuvi on taas tõusuteel. Külastuste arvu poolest oli mullu taasiseseisvuse rekordaasta: müüdi üle kolme miljoni kinopileti, kinokassasse jäeti 15,5 miljonit eurot ja keskmiselt istus iga Eesti inimene kinotooli 2,36 korda aastas.

Mustamäe Apollos on külastajate käsutuses kuus kinosaali, milles praeguse aja moodsaim tehnika. Näiteks Barco laserprojektorid ja Dolby Atmose helisüsteem on lisaks Apollo uutele saalidele vaid Coca-Cola Plaza Scape’i saalis, kuid Soomes ega Lätis-Leedus ühtegi sellise filminäitamise tehnikaga kino ei ole. Ekraanid ulatuvad seinast seinani – asjaolu, mida pimedas saalis iseenesest tähelegi ei paneks, aga see annab kuidagi haaravama filmielamuse.

«Uues kinos oleme tähelepanu pööranud vaataja mugavusele, mitte kvantiteedile,» ütles Apollo tegevjuht Mauri Kristjan Dorbek. See tähendab, et saale ei löödud iga hinna eest istekohti täis, vaid jälgiti, et hea elamus oleks tagatud igal vaatamiskohal. Tõesti, ka esimese rea äärmisel toolil istudes jäi silmade ja ekraani vahele piisavalt palju meetreid, et subtiitrite lugemiseks ei pidanud pead keerama, nagu näiteks Kosmos IMAXi esimestes ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles