Suur Eesti film väikesest Palestiinast: «Karmil pinnal»

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Karmil pinnal».
«Karmil pinnal». Foto: Kaader filmist

Toomas Järveti filmis «Karmil pinnal» näeb ühe palestiina mehe eneseleidmise lugu tantsu vahendusel. Haaravat filmi mehest ja tantsust näeb Postimehe Kinos nädala lõpuni.

«Ebamäärase seksuaalse sättumusega tantsija islamimaailmas…(?) on tänasel päeval muidugi nähtus, mille puhul ISIS ilmselt lämbuks ja filmi looja pea eest pandaks välja suur summa. Pika filmi debüüdi kohta võib öelda, et Toomas Järvetil on julgust, haaret ja annet, ning see on peamine. Õnnitlen,» kirjutas helilooja Sven Grünberg.

Kunagine poliitvang Maher teeb oma elus kannapöörde ning leiab uue kire kaasaegses tantsus, mis on konservatiivses islami ühiskonnas enam kui kahtlane. Mees asub võitlusse kultuurinormide, tavade ja perekonna eelarvamustega, et tuua lavale oma autorilavastus. Selleks peab ta ületama erinevaid takistusi, olgu selleks siis aja- ja rahapuudus, bürokraatia, vigastatud trupiliige või sugulaste umbusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles