Film kiirmoe pahupoolest ja Reet Ausi revolutsioonist: «Moest väljas» (2)

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Moest väljas», režissöörid Jaak Kilmi ja Lennart Laberenz.
«Moest väljas», režissöörid Jaak Kilmi ja Lennart Laberenz. Foto: Kaader filmist

Odavate riietega kaasas käivast kahjust ja Eesti disaineri Reet Ausi maailmamuutmisplaanist räägib Jaak Kilmi ja Lennart Laberenzi film «Moest väljas», mida saab Postimehe kinos vaadata nädala lõpuni.

«Oh, hullunud maailm, kuhu tõttad! Seda vaatenurka on filmis käsitletud sümpaatselt, ilma fanatismita. Aus, eksistentsiaalne, globaalne, väga mõtlemapanev film, mis õnneks pakub ka lahendusi,» kirjutas Artur Talvik. Olle Mirmel aga tekkis küsimus: «Sarnaselt «Arabella» filmi meremõrtsukale tuksatab rõivatöösturite peas miljardi dollari küsimus: aga äkki ajame headusega tõesti rohkem nodi kokku kui tapmise ja röövimisega?»

Me elame globaalse tarbimise ajastul, kus tarbimistempo üha kiireneb. Ei ole saladus, et moetööstus on selle tarbimisralli esirinnas. Tuhanded vabrikud kolmandas maailmas ei tooda mitte ainult rõivaid erinevatele suurfirmadele, vaid ka tonnide viisi mürgiseid jäätmeid.

Moedisainer Reet Ausil on ambitsioonikas plaan muuta maailma. Ausile näib, et ainus viis kahjuliku moetööstusega võitlemiseks on süsteemi muutmine seestpoolt.

Film «Moest väljas» jälgib Reet Ausi teekonda Tallinnast läbi Euroopa moelavade ja Lõuna-Ameerika puuvillaväljade otse masstootmise epitsentrisse Bangladeshi.

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimees Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles