Ruitlane: see on parim asi, mis võis üldse juhtuda

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljateistkümmet raamatupoodi üle Eesti koondav Apollo kutsus lugejaid valima parimaid Eesti autorite raamatuid. Peaaegu 5000 hääletajat tegid valiku kuues kategoorias ning võitjateks osutusid luules Doris Kareva «Perekonnaalbum», proosas Olavi Ruitlase «Vee peal», lastekirjanduses Andrus Kivirähki «Oskar ja asjad», elulookirjanduses Stig Rästa «Minu Kennedy», aimekirjanduses Valdur Mikita «Lindvistika» ning käsiraamatu kategoorias Merle Liivaku ja Hele-Mai Alamaa «Kahvliahvi kokaraamat».

Eelvaliku tegid lugejate eest ära Apollo raamatueksperdid ning Eesti Kirjastuste Liit, kes valisid üheskoos 10 teost ehk kokku 60 raamatut. Mis lugejatele 2015. aasta uudiskirjanduse enimmüüdud raamatutest kõige rohkem hinge pugesid, see selguski eile pidulikul üritusel.

Kuuldes, et raamat «Vee peal» on Apollo külastajate arvates parim Eesti autori kirjutatud proosateos, hüüatab Olavi Ruitlane: «See on kõige parem asi, mis üldse võis juhtuda! Ma ei püsiks elus, kui lugeja minu raamatuid ei ostaks või loeks. Ma ei jaksaks kirjutamisega tegeleda. Kui lugeja kaoks ning mu raamatuid hindaks vaid žüriid, siis oleks see väga kurb. Lugeja ongi kõige olulisem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles