Puhas rokenroll!

Helmut Jänes
, HÕFFi programmijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Clooney kehastab vendade Coenite filmis «Ole tervitatud, Caesar!» Baird Whitlocki, kes kehastab Julius Caesarit.
George Clooney kehastab vendade Coenite filmis «Ole tervitatud, Caesar!» Baird Whitlocki, kes kehastab Julius Caesarit. Foto: outnow.ch

«Ole tervitatud, Caesar!» USA 2016
Režissöörid Joel ja Ethan Coen; osades Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill, Fred Melamed, Dolph Lundgren, Emily Beecham, Alden Ehrenreich
Alates 19. veebruarist Eesti kinolevis

«Ole tervitatud, Caesar!» on sel aastal juba teine märkimisväärne film, mis kujutab 1950. aastate Hollywoodi kulissidetagust maailma.

Kuigi klassikalistes käsitlustes nimetatakse noid aastaid kuldajaks, tuleb sellesse määratlusse suhtuda teatud reserveeritusega. Me ei saa rääkida 50ndatest ja Hollywoodist kui kullakarralisest retro-fiilinguga laetud ajajärgust, vaid pigem kui kommertsfilmiinstitutsiooni proovilepaneku aastaist, kui publik pööras pilgu elutuppa paigutatud televiisorile ning lagunesid seni kõigutamatuks peetud stuudiosüsteemi põhimõtted, kuidas teha suurt kino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles