Liisi Koikson: olen kohutavalt tänulik, et mul õnnestus Eri Klasiga lava jagada

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson.
Liisi Koikson. Foto: Ants Liigus

Lauljatar Liisi Koikson ütles järelehüüdes Eri Klasile, et tal on täna hommikul kuuldud kurva uudise pärast nii kohutavalt kahju, samas tunneb Koikson tänulikkust, et tal õnnestus Klasiga nii mõnelgi korral lava jagada.

«Tänane hommik, mis tõi endaga sellise kurva uudise, pani mind kohe Eri Klasiga koos veedetud hetki meenutama ja olema lihtsalt kohutavalt tänulik, et mul õnnestus temaga nii mõnelgi korral lava jagada,» rääkis Koikson.

Koikson astus koos Eri Klasiga üles ka Palmse mõisa aidas 2015. aasta juunikuus maestro 75. sünnipäevale pühendatud kontserdil «Suveõhtu Eri Klasiga».

Koikson rääkis, et Klas ei olnud kontsertidel tema jaoks pelgalt dirigent, vaid oli ka partner. «Ma tundsin, et jagasime sarnast kirge nende vanade laulude vastu Valgrelt, Ojakäärult ja Naissoolt,» lisas ta.

Lauljatar tõdes, et ei kohtunud Klasiga väga tihti ega saa öelda, et oleks temaga olnud väga lähedane. 

«Ometi leidis ta alati aega paar sõna vahetada ja mõne loo oma pöörasest elust rääkida,» meenutas Koikson. «Mitte eneseimetluse või kiitlemise eesmärgil, vaid pigem väikese nalja pärast või selleks, et loo lõppu öelda muusika olemuse kohta midagi eriti ülevat: «Muusika on nagu...».»

«Mul on nii kohutavalt kahju, et teda ei ole enam, sest tahaksin veel vähemalt ühe korra istuda kusagil toa nurgas ja kuulata, kuidas ta enda ja oma elu üle mõnusalt nalja heidab, räägib neist aegadest ja inimestest, kes on meie jaoks juba legendid, nagu tema isegi,» ütles Koikson.

«Head teed, härra Klas.»

Ööl vastu tänast suri maestro Eri Klas, kes oli üks tuntumaid Eesti muusikuid ja dirigente maailmas. Tänavu oleks särav suurmees saanud 77-aastaseks. Dirigent Eri Klasi ärasaatmine toimub Estonia kontserdisaalis 2. märtsil kell 12.00. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles