Aja auk. Tänava lõpus asub südamevalu hotell

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvis Presley- Heartbreak Hotel
Elvis Presley- Heartbreak Hotel Foto: Kuvatõmmis

Well, since my baby left me / I found a new place to dwell / It's down at the end of lonely street / at Heartbreak Hotel. You make me so lonely baby / I get so lonely / I get so lonely I could die.

Niimoodi laulis Elvis Presley oma esimeses suures hitis, 60 aastat tagasi USAs edetabelisse jõudnud loos «Heartbreak Hotel». See oli ühtlasi esimene Elvise lugu, mis ilmus ka n-ö suure plaadifirma RCA Victor all.

Ega ei tee liiga meelde tuletada, et esimesel kokkupuutel tema eelmise plaadifirmaga Sun Records ei võetud teda üldse hästi vastu. «Sa ei oska laulda, sinu koht ei ole siin, pead mingi muu variandi eluks otsima, ilm on suur ja lai, vaata ringi,» öeldi, kui Elvis proovis paari poistebändi kandideerida. Elvis pidas siis mõnda aega veoautojuhi ametit, kuid vaatamata sellele, et ilm oli tõepoolest suur ja ka lai, ta mõttest ei loobunud. Varsti saabuski ka tema tund. Tüdrukud minestasid teda vaadates ja poisid tegid suurest vihast püksi. Üks Ameerika keskseid müüte hakkas ennast vaikselt looma – selleks et ajapikku maailm üle kirjutada.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles