On aeg meenutada

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kula Shaker- K 2.0
Kula Shaker- K 2.0 Foto: Kuvatõmmis

Kula Shaker

K 2.0

Strangefolk

Briti bändi Kula Shaker debüütplaat «K» osutus ilmudes üheks kõige paremini ostetud debüütplaadiks briti rokkmuusika ajaloos. Nad olid suured Greatful Deadi fännid ja sellist hipi-hõllandust plaat ka levitas. Sai kuulda sitarit, Depp Purple’i moodi hard rock'i ja vist üsna mõttetuid, ent diibina välja näida tahtvaid sõnu. Paul Mc Cartneyle need hästi meeldisid. «Parem kui Oasis,» kõlas maestro hinnang.

Laulja Crispian Mills oli veel kellegi B-filmi-näitleja poeg, mida sai ka meedias ära kasutada, ikkagi nagu kurioosum. 20 aastat ja viis albumit hiljem on Kula Shaker mõelnud neid vanu aegu pisut meenutada ja tulnud lagedale plaadiga «K 2.0», mis on oma nime väärt. Plaadil on mõned täitsa korralikud lood, nagu kasvõi seda avav «Infinite Sun», mis new age gruuvi üles võtab. Üldmulje jääb aga pigem kesiseks. Kui anda plaadile hinnang viljakuivatamise terminites, siis tera on veel pisut märg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles