Festivali Juu Jääb peaesineja on Gilles Peterson

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Juu Jääb peaesineja on Gilles Peterson
Festivali Juu Jääb peaesineja on Gilles Peterson Foto: Juu Jääb

Festival Juu jääb seekordne peaesineja on Suurbritannia muusik ja DJ Gilles Peterson, kes astub Muhus toimuval suursündmusel lavalaudadele 30. juuni õhtul.

Sel aastal 20. sünnipäeva tähistava tulevikumuusika festivali Juu Jääb peaesineja on legendaarne jazzi populariseerija, produtsent ja BBC raadio DJ Gilles Peterson.

Festivali peakorraldaja Villu Veski sõnul on Gilles Petersoni esinemine Muhu saarel tähelepanuväärne sündmus kogu Eesti jaoks: „Muusik, produtsent, mitmete plaadifirmade omanik ja raadio DJ Gilles Peterson on jazzimaailma suurnimi, keda oleme Eestisse esinema oodanud 20 aastat. Nüüd lõpuks on võimalik eesti muusikasõpradel Gillesi imelist muusikat Muhu saarel oma kõrvaga kuulda. Ta on igati vääriline esineja 20. juubelifestivalil!“

28. juunil algava festivali peaesineja Gilles Peterson astub Muhu Muusikatalu vabaõhulaval 30. juunil koos MC Earl Zingeriga.

Sama õhtu programmis enne Gilles Petersoni esineb Muhu saarel ka Jukka Eskola Soul Trio Soomest.

Gilles Peterson juhib Suurbritannia rahvusringhäälingus BBC populaarset muusikasaadet BBC 6 Music, kus ta on musitseerinud selliste tuntud nimedega nagu Thom Yorke (Radiohead), Flying Lotus (Brainfeeder), Bobby Womack, Kamasi Washington, Jamie xx, Bonobo & Kate Tempest ja paljud teised tuntud staarid.

Lisaks BBC 6 Music raadioshow’le juhib Peterson ka iganädalast ülemaailmset muusikasaadet, mis on üheaegselt eetris seitsmes riigis, sh Shanghais, Sydney’s ja Ukrainas.

Muhu saarel  toimuv Tulevikumuusika festival Juu Jääb tähistab sel suvel 20. sünnipäeva. Festival algab 28. juunil ja lõppeb pühapäeval 3. juulil. Kontserdid toimuvad Muhu saarel ja Saaremaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles