Selgunud on Tallinna Ülikooli 10. kirjandusauhinna nominendid

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Kaus ootab kõige enam, et tema raamatut «Ma olen elus» loetaks tähelepanelikult ja süvenenult.
Jan Kaus ootab kõige enam, et tema raamatut «Ma olen elus» loetaks tähelepanelikult ja süvenenult. Foto: Albert Truuväärt

Selgunud on Tallinna Ülikooli 10. kirjandusauhinna nominendid. Kandidaate auhinnale esitati kahes kategoorias, algupärane kirjandusteos ja ilukirjanduslik tõlge.

Algupärase kirjandusteose auhinna nominendid on:

* Andrei Ivanov, "Исповедь лунатика" ("Kuutõbise pihtimus");

* Mart Kangur, "Kõrgusekartus";

* Jan Kaus, "Tõrv";

* Kalju Kruusa, "Äädikkärbsed“;

* Sulev Oll, "Mis mulle meeldib" ja "Lootuste leksikon";

* Rein Raud, "Täiusliku lause surm";

* Jürgen Rooste, "Ideaalne abikaasa“ ja "Vana hiire laulud".

Ilukirjandusliku tõlke auhinna nominendid on:

* Maarja Kangro – Hans Magnus Enzensberger, „Titanicu põhjaminek“ (tõlge eesti keelde saksa keelest);

* Daniele Monticelli – Meelis Friedenthali romaani „Mesilased“ ja Piret Raua lasteraamatu „Printsess Luluu ja härra Kere“ tõlked itaalia keelde;

* Rein Raud - Ueda Akinari, „Vihma ja kuupaiste lood“. Klassikalisest jaapani keelest tõlkinud, kommenteerinud ja saatesõna kirjutanud Rein Raud;

* Üllar Peterson - Usāmah bin Munqidh, „Õpetlike näidete raamat“. Araabia keelest tõlkinud, kommenteerinud ja saatesõna kirjutanud Üllar Peterson.

Ajakirjanduses ilmunud ilukirjandusliku lühipublikatsiooni (luuletused, novellid) kategoorias kandidaate ei esitatud.

Tallinna Ülikooli kirjandusauhinda antakse välja aastast 2007, et tunnustada autoreid, kes õpivad või töötavad Tallinna Ülikoolis või on selle vilistlased. Kandidaate saavad esitada Tallinna Ülikooli akadeemilised üksused, professorid ja varasemad preemia laureaadid. Varasemaid laureaate saab vaadata siit.

Žüriisse kuuluvad sel aastal Tiit Land, Berit Kaschan, Priit Kruus, Rebekka Lotman, Maarja Vaino ja Märt Väljataga. Auhindade kätteandmine toimub Tallinna Ülikooli nimepäevaaktusel 18. märtsil.

--

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles