Karol Kuntsel paneb end näitlejana proovile

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Kuntsel
Karol Kuntsel Foto: Margus Ansu

Vanemuise teatri näitleja Karol Kuntsel on märtsis Tallinnas ja Tartus külaliseks Improteatri IMPEERIUMI etendustes, mis tema enda sõnul on pisut hullumeelne ettevõtmine.

Karol Kuntselit on pärjatud näitlejapreemiaga "täpse ja intensiivse kohaloleku" eest. Ta on romantiline, hea huumorimeelega ja teisigi hea tujuga nakatav. Nooremale põlvkonnale on ta televisiooni vahendusel rõõmu toonud koer Artemoni („Buratino tegutseb jälle“) ja Tomina („Saame kokku Tomi juures“), suurematele mõeldud sarjadest oli teda viimati rohkem näha „Vabades meestes“. Improteatrisse sobib ta nagu rusikas silmaauku.

Improteatris astub näitleja lavale ilma ette kirjutatud tekstita, saades inspiratsiooni vaid publikult. Loomine toimub vahetult publiku silme all ning lavale jõuavad meeleolukad sketšid, värvikad tegelased ja toredad muusikanumbrid. Kuntsel ootab improteatri kogemust põnevuse ja väikese hirmuga, nagu enamus draamanäitlejaid: "Nii lihtne on öelda: "Muidugi teen kaasa!" kui etendusteni on aega veel küll ja küll! Kui kuupäev läheneb, läheb aga kõhedaks...Tegelikult on sellised kergelt hullumeelsed ettevõtmised mulle meeltmööda, sest aitavad meelde tuletada - ole avatud ja ära võta ennast liiga tõsiselt! Ka IMPEERIUMi seltskond paneb tundlad elevusest võnkuma - tõotab tulla meeleolukas kohtumine."

Etendused toimuvad 10. märtsil kell 19.00 Tartu Karlova Teatris ja 12. märtsil kell 19.00 Tallinna Kammerteatris (Vabriku 12).

Improteater IMPEERIUMI püsitruppi kuuluvad Tarvo Krall, Erki Aule, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu-Veebel (Rakvere Teater), Kati Ong (Endla Teater), Maarius Pärn, Rauno Kaibiainen ja Mairi Jõgi. Sellel hooajal on lisaks Elina Reinoldile IMPEERIUMI külalistena võimalik laval näha veel ka Margus Prangelit ja Venno Loosaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles