Toomiku praegune kuju

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vaba

Näitus

Jaan Toomik, «Esimene uni»

Tallinna kunstihoone galeriis 4. märtsist 3. aprillini

Viimasel paaril aastal on Jaan Toomik pühendunud rohkem maalimisele kui millelegi muule: alles möödunud aasta lõpus oli tal näitus «Smells Like Old Men’s Spirit» Temnikova & Kasela galeriis, nüüd siis uus väljapanek kunstihoone galeriis. Ei viimati nimetatu ega ka praegune väljapanek ole väga suur – kunstihoone galeriis on eksponeeritud seitse maali ja paar skulptuurset objekti, kuid ometi on küllaga põhjust nendest rääkida.

Alustuseks nentigem, et Toomiku tööd, sõltumata sellest, kuidas ta oma maalimislaadi ka ei muuda, tunneb peaaegu alati eksimatult ära, kuna alus (võime ütelda ka käekiri) on suhteliselt püsiv, sõltumata sellest, kas tegemist figuraalsete kompositsioonide, portreede või sootuks abstraktsemate piltidega. Kui veel natuke üldistatumalt rääkida, siis tundub, et Toomik justkui pidevalt otsib midagi; talle loomuomane rahutus ja kärsitus leiab enamasti väljenduse ka tema maalides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles