Esiettekandele tuleb Tauno Aintsi uudisteos

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARVO PÄRDI plaadi "Lapsepõlve lood" ilmumisega seotud meeskond. 
Pildil popmuusik, kontsertmeister ja muusikapedagoog TAUNO AINTS
FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES
ARVO PÄRDI plaadi "Lapsepõlve lood" ilmumisega seotud meeskond. Pildil popmuusik, kontsertmeister ja muusikapedagoog TAUNO AINTS FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES Foto: Erik Prozes / Postimees

20. märtsi õhtul kell 18 vallutavad Estonia kontserdisaalis publikut oma sära ja jõuga kahe riigi orkestrid. Esiettekandele tuleb armastatud teatrihelilooja Tauno Aintsi uudisteos «Kontsert kahele».

Pühapäevast kontserti juhatab üks parimaid Läti dirigente Normunds Šnē. Laval on Sinfonietta Rīga ja Tallinna Kammerorkester ja see on nende orkestrite esimene ühine kontsert. Kõlab värske ja ärgas kava 20. ja 21. sajandi teostest, mis loodud kahele orkestrile ning kus oluline osa on rütmirõõmu kandvatel soololöökpillidel. Kontserdikava keskmes on 20. sajandi ühe olulisema helilooja Béla Bartoki tuntum teos «Muusika keelpillidele, löökpillile ja tšelestale», mis on korduvalt kõlanud erinevates filmides, sealhulgas filmis «Olles John Malkovich».

Esiettekandele tuleb armastatud teatrihelilooja Tauno Aintsi uudisteos «Kontsert kahele», mille algidee on orkestrimuusika kohta lausa tavatu - regilaul. Ka tulemus on senikuulmatu - kaks orkestrit vaheldumisi eeslaulja rollis. Aints selgitab: «Regilaulu põhimõte võimaldab mul jagada muusikalist materjali  orkestrite vahel - mõlemad on vaheldumisi ees- või järellauljad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles