Revüüteater viib varietee ajaloo Eesti turneele

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Life is a Cabaret» on pühendatud Kalju Saarekesele.
«Life is a Cabaret» on pühendatud Kalju Saarekesele. Foto: Repro

Eesti Tantsuagentuuri revüüteater Starlight Cabaret annab mais dokumentaalrevüüga «Life is a Cabaret» külalisetendusi Eesti linnades.

Tegu on tagasivaatega varietee suurkuju Kalju Saarekese kirevale elutööle, mis viib vaataja läbi Eesti meelelahutusmaailma viimase poolsajandi.

«Kalju Saareke on legend, kelle meenutused räägivad elava loo Eesti varietee kujunemisest,» ütles lavastaja Kristjan Kurm pressiteate vahendusel.

Laval on 23 revüünumbrit kümne tantsija ja kahe laulja esituses. Tantsunumbrid on püütud taastada võimalikult originaalilähedaselt, mille juures olid abiks koreograafid Elo Unt, Marina Kesler, Argo Liik, Liisa Laine ja teised.

Kalju Saareke (1926-2015) oli eesti professionaalse varieteetantsu looja ning kõige kauaaegsem ja visam viljeleja. Tänavu oleks vanameister tähistanud oma 90. sünnipäeva.

Külalisetendused toimuvad 2. mail Põlva kultuuri- ja huvikeskuses, 3. mail Viljandi Sakala keskuses, 4. mail Paide kultuurikeskuses, 5. mai Haapsalu kultuurikeskuses, 9. mail Võru Kandles, 12. mail Pärnu Endlas ja 23. mail Vanemuise väikeses majas.

Lavastus esietendus 2014. aasta sügisel.

Tallinna publikul on võimalik seda veel vaadata Viru hotelli restorani Merineitsi kabareeõhtutel 18. ja 25. märtsil ning 1., 8., 22. ja 29. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles