Hendrik Toompere toob lavale oma onu loo

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere
Hendrik Toompere Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

20. märtsil esietendub Eesti Draamateatri suures saalis Hendrik Toompere lavastus «Onu Aare», kus peaosa mängib Taavi Teplenkov. 

Toompere on meenutanud, et ta oli maal puhkamas, kui ühel heal päeval leidis ta  oma kadunud onu Aare tööraamatu. «Avastasin, et ta on oma elu jooksul olnud enam kui viiekümnes ametis. Hakkasin siis mõtlema, kui kirev ja sündmusterohke ühe inimese elu noorest peast oli ja millised võivad olla ühe lihtsa inimese suured unistused. Lõpetas kooli priimusena, siis töötas NKVDs ja veel miljon asja otsa. Nii et lugu on tavalisest lihtsast inimesest, kelle elu sellest hoolimata, et tal ei ole ümbruskonnale mitte mingisugust erilist mõju, on erakordselt keeruline, huvitav ja sündmusterikas ning joonistab minu meelest väga hästi lahti meie lähimineviku,» selgitab Toompere.

Tööraamatu sirvimine viis aga selleni, et Hendrik Toompere kirjutas oma onust näidendi, mis sel pühapäeval esietendub. Hendrik Toompere onu rollis näeb Taavi Teplenkovi, lisaks mängivad lavastuses Indrek Sammul, Priit Võigemast, Raimo Pass, Uku Uusberg, Marta Laan, Ülle Kaljuste, Merle Palmiste, Tõnu Kark, Martin Veinmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles