Voodoo-lained vs jahimehe süda

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Pääsuke ja Kris Lemsalu leiavad mõlemad, et liigne korralikkus tapab soovi kunsti teha on mõlemad pulbitsevama väljenduslaadi apologeedid
Tiit Pääsuke ja Kris Lemsalu leiavad mõlemad, et liigne korralikkus tapab soovi kunsti teha on mõlemad pulbitsevama väljenduslaadi apologeedid Foto: Karel Koplimets

Kris Lemsalu ja Tiit Pääsuke – noorema ja vanema põlvkonna kunstnik, rahvusvahelises plaanis praegu kõige hoogsama liikumisega noor eesti kunstnik ning nö. vana meister. Üks elab peamiselt Viinis ja Berliinis, teine peamiselt Viljandis. See on huvitav intriig: kohtuvad Krisi skulptuurid, installatsioonid, video ja Tiit Pääsukese näitusega sobituv maaliretrospektiiv. Kuraatorina on suurt tööd juhatanud Tamara Luuk. Näituse pealkiri on «Kaunitar ja koletis».

Mina kohtusin kunstnikega isegi veel mitte kõige kibedamal näituse ülespaneku ajal. Päike paistis. Tolmuimeja undas. Tööd ootasid ruumi ja üksteisega suhestumist nagu veel sisse lülitamata hinged. Kris Lemsalu ütles, et nii suure asja pärast on ikka värin ja pärast seda nagu polegi kuhugi püüelda. Tiit Pääsuke küsib, kuhu intervjuu läheb. Saades teada, et Postimehesse, kostab, et peab nüüd korralikult rääkima, sest Postimees tal käib.

-Kas tööde valiku tegi kuraator või te kõik kolmekesi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles