Tulekul on Tallinna Linnateatri näitlejate luulerokk-kontsert

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Tubin
Veiko Tubin Foto: Erakogu

31. märtsil kell 19 toimub Tallinna Linnateatri Põrgulaval soolokontsert ja luulerokk, millega näitleja ja helilooja Veiko Tubin esitleb oma esimest luulekogu. Autor saadab klaveril iseennast ning vahele loevad luuletusi Anu Lamp, Mari-Liis Lill, Henrik Kalmet, Meelis Oidsalu, Kristjan Üksküla, Rasmus Puur, Ursula Ratasepp, Paavo Piik ja teised.

Veiko Tubina esimene luulekogu on segu vabavärsist ning riimipoeesiast. Valgetel lehekülgedel põrkuvad igatsus, armastus, linn ja sõprus.

Veiko Tubin: “Olen luuletusi kirjutanud praeguseks juba kümme aastat. Paljudest tekstidest on saanud laulud, mis tulevad ettekandele luulekogu esitlusel, ning mitu teksti on kõlanud lauluna teatrilavadel või muusikalistes kujundustes. Luule on minu jaoks koht, kuhu põgeneda ja võimalus oma emotsioonid kirja panna. Minule kui näitlejale on luuletamine väga oluline, saan lihvida oma mõtteid ning peegeldada sisemisi tundeid.”

Veiko Tubin töötab alates 2006. aastast Tallinna Linnateatris. Ametilt projektijuht, veab ta paljusid loomingulisi projekte, samuti osaleb näitlejana mitmetes teatrilavastustes. Muusikaga seob teda noorusaeg poistekooris ning nüüdseks juba väga mitmed teatrilavastuste muusikalised kujundused ja heliloojatööd. Viimased kaks aastat on ta juhtinud telesaadet “Kontakt”, mis tutvustas vestlussaate vormis Linnateatri näitlejaid. 2014. aastal premeeriti tema heliloomingut Eesti Teatri Aastaauhinnaga originaalmuusika ja muusikalise kujunduse eest lavastustele “Kolm vihmast päeva” ja “Offline”. Lisaks on kolleegid tunnustanud teda kahel korral parima meeskõrvalosa preemiaga. Viimased kaks aastat on Veiko Tubin lavastanud 1. oktoobril toimuvat muusikapreemiate auhinnagalat, ühtlasi kirjutanud selle stsenaariumi. 2015. aasta galal kõlanud luulevormis poeem “Muusika” on ühtlasi avaldatud uues luulekogus.

Koostöös noore helilooja Rasmus Puuriga esitas Veiko Tubin järgmise noorte laulupeo “Mina jään” ideekavandi ja kuulub laulupeo korraldusmeeskonda.

Sissepääs esitlusele on vaba ning kohapeal on võimalik kultuuri toetada uue luulekogu soetamisega, mis on erilise õhtu puhul müügil soodushinnaga 8 eurot (kaardimakse võimalust ei ole). Aprillist alates saab raamatut osta suurematest raamatupoodidest. Raamatu on kirjastanud autori enda kirjastus Valge leht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles