Lastefilmide festival kinos Artis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Mini ja sääsed »
Kaader filmist «Mini ja sääsed » Foto: Kino Artis

1. - 3. aprillini toimub kinos Artis kolmas Euroopa lastefilmide festival, mille raames esitletakse värskeid laste- ja perefilme. Enamik neist on eestikeelsena kinoekraanil esmakordselt.  Valitud seanssidel on ka filmikangelastest külalised.

Euroopa lastefilmid on väga ise nägu - Tšehhis tehakse palju suurepärast animatsiooni, Saksamaal armastatakse seiklusfilme, Põhjamaades mõeldakse ka kõige tibatillukesemate filmisõprade peale ja vahel harva valmib mõnel väiksel rahval suur ja uhke muinasjutufilm. Euroopa lastefilmile on veel omane, et seda tehakse tihtipeale mitme riigi koostöös.

Põhjamaade filmidest jõuavad ekraanile «Mini ja sääsed» (Taani 2014) ja «Pingviinipoeg Pelle suures linnas» (Rootsi 2015). Suurejoonelist muinasjutuanimatsiooni esindab Leedu, Läti, Taani ja Luksemburgi koostöös mullu valminud joonisfilm «Kuldne ratsu». Leidub ka tänapäevaseid seikluslugusid, näiteks Soome ja Kreeka koostöös valminud röövilugu «Saladuste saar» või Rootsi ja Kanada ühistöö «Minu Kanada seiklus - kadunud kulla otsinguil»

Varamust on välja toodud näiteks saksa lastefilm «Minu vend on koer», linastuse eel näitab kinokülalistele oma oskusi ka politsei teenistuskoer Nacho.

Filmide tutvustused ja festivali ajakava: http://www.kino.ee/Events/ELF

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles