Ilmar Tomusk saab Järje Hoidja auhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järje Hoidja
Järje Hoidja Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eel, 30. märtsil antakse Tallinna Keskraamatukogus üle Järje Hoidja auhind, mille seekord pälvis kirjanik Ilmar Tomusk raamatuga „Kriminaalne pangapresident. Kriminalistid on tagasi“. 

Auhind antakse eelmisel aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus ka möödunud aastal enim loetud eesti laste- või noorteraamatu autorile. Ilmar Tomusk on sama tunnustuse saanud varemgi, 2012. aastal oli lugejate lemmikuks raamat „Kolmanda A kriminalistid“, mis kuulub tänavusega teosega samasse sarja. 

Kirjanikku tänatakse teose ainetel valminud pildiga, mille autoriteks on Tallinna Reaalkooli 5. klassi õpilased.

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste ja noorte hulgas populaarseid Eesti autoreid juba kaheteistkümnendat aastat. Viimati on auhinna saanud Aino Pervik „Härra Tee ja Proua Kohvi“ (2014), Piret Raud „Teistmoodi printsessilugude“ (2013), Ilmar Tomusk „Kolmanda A kriminalistide“ (2012), Heli Künnapas „Lõpupeo“ (2011) ning Urmas Nemvalts ja Contra „Poiste aabitsa“ (2010) eest.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles