Jõulise naise ja hapra mehe duett

Eva Kübar
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Turinsky ja Doris Uhlichi lavaline duett.
Michael Turinsky ja Doris Uhlichi lavaline duett. Foto: Vaba lava

Laval on kaks keha, üks neist ratastoolis. Nad kompavad teineteist, saavad üheks, lõhuvad end laiali ja leiavad uuesti. See on lõputu ring, mis kordub taas, teisalt lihtsalt mingi hetk meie elude reas.

Möödunud nädalavahetusel Vabal Laval etendunud koreograafide Doris Uhlichi (see Austria koreograaf tegi eelmisel sügisel samas kohas palju kõneainet tekitanud lavastuse «alastusest enam») ja Michael Turinsky lavaline duett on kaashaarav ja muljet avaldav. Uhlich on suurt kasvu, tugev jõuline naine ning Turinsky habras, tundlik ja iga väiksematki vibratsiooni endasse haarav mees. See vastandus töötab väga häst ja paneb jälgima.

Turinsky liigutused on nii plastilised, et algul ei saa arugi, et mees päriselt väikese kehalise puudega on. Tundub, et ta lihtsalt mängib väga hästi. Ka lavastuse treiler ei reeda seda karvavõrdki, mistõttu uurin enne etendust ühelt teatriinimeselt, et kuidas sellega siis ikka on. «Mis naljakas küsimus – muidugi on ta päriselt invaliid – ega see mingi teater ei ole!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles