Aprillis saab tsirkust

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piip ja Tuut aktsioonis.
Piip ja Tuut aktsioonis. Foto: Kristjan Lepp

1.-30. aprillini leiab aset Eesti tsirkuse festival, mis tutvustab kodumaiseid tsirkuseartiste ja kutsub osalema tsirkuse õpitubades.

Kavva kuulub üle 30 ürituse nii väikestele kui suurtele, tegevuspaikadeks Tallinn, Tartu, Hageri, Saue ja Saaremaa. Osalejaid: Piip ja Tuut, Folie, Omatsirkus, Trefoil, Tsirkusekool, Twister, PartnerAkro, Schokokaboom, Kelfirius, Mustkunstiteater, Dan le Man, Marino Clown.

Artistide eesmärgiks on pressiteate järgi teadvustada ja juhtida tähelepanu Eesti enda tsirkusekunstile, mis on viimastel aastatel märgatavalt arenenud ja aktiveerunud.

Festival kulmineerub ülemaailmse tsirkusepäeva tähistamisega 17. aprillil. Tartus tehakse seda 16. aprillil, kui Tartu Uues Teatris leiavad aset paraad ja tsirkuseolümpia. 17. aprillil on Tallinnas Kumu auditooriumis žongleerimise- ja tasakaalualade minifestival koos nüüdistsirkuse lavastusega «Vaikus».

Täpsem programm on leitav Tsirkusekeskuse kodulehelt www.tsirkusekeskus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles