Nädala plaat. Seks-masina uuestisünd

, kunstihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joshua Homme ja Iggy Pop
Joshua Homme ja Iggy Pop Foto: Kuvatõmmis

Iggy Pop

Post Pop Depression

Loma Vista Recordings

Hinne: 5

Kui «Post Pop Depressioni» kaks avasinglit «I’m Gonna Brake Into Your Heart» ja «Gardenia» jaanuaris välja paisati, siis oli see paras pauk. Kuigi Iggy Pop on olnud masendavalt produktiivne läbi kogu oma karjääri, oli selle plaadi väljakuulutamine ikkagi üllatus. Eriti see, kellega koos (Joshua Homme ja Dean Fertita, (Queens Of The Stone Age) ning Matt Helders (Arctic Monkeys)) oli PPDd saladusloori all kirjutatud ja salvestatud, ja kui pahaendeliselt hästi need eelüllitatud palad kõlasid – see kõik tegi enam kui ootusärevaks.

Ja siis saabuski kogupauk. Ja mis selgus? Nagu karta oligi, läheb PPD pärast kahte avalugu veel paremaks, süngemaks ja tüünemaks. Kuigi eriti just Homme’i käekiri on siit selgelt äratuntav, kõlab PPD vägagi iggypopilikult. Siin on nii ainult temale omast ülepingutatud animaalsust ja metsikust, kui ka küpsust ja vanamehetarkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles