Eesti Vabariigi juubeliooperi ülekanne võiks toimuda virtuaalreaalsuses

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koreograaf Taavet Jansen (vasakul) vaatab virtuaalreaalsusesse. Insener Andrus Aaslaid vaatab Jansenit ja millegipärast muigab.
Koreograaf Taavet Jansen (vasakul) vaatab virtuaalreaalsusesse. Insener Andrus Aaslaid vaatab Jansenit ja millegipärast muigab. Foto: Jaanus Lensment

Sel aastal on juba saanud või saab müügiküpseks vähemalt neli eri seadet, mis lubavad kodukasutajal kogeda ehedat virtuaalreaalsust (VR). Kas 21. sajand on tõesti kätte jõudnud ja mida saaks VRiga pihta hakata, selle üle arutlesid kunsti- ja tehnoloogiarühmituse MIMprojekt liikmed Taavet Jansen ja Andrus Aaslaid. 

Esmalt leiavad mehed, et 2018. aastal, kui tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva, võiks ülekande pidustustest teha VR-lahendusena. Juubeliks valmib Estonia ja Kanuti Gildi SAALi ühisettevõtmisel ooper (esituskoht Kaali kraater!) ning sellega on seotud ka MIMprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles