Ilmub album «Eesti klaver»

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Album «Eesti klaver»
Album «Eesti klaver» Foto: Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

14. aprillil ilmuv album on kummardus eesti klaverimeistritele ja selle autor on Alo Põldmäe.  Albumi ülesehituses on lähtutud ajalisest printsiibist – Eesti klaveriehituse algusest, 18. sajandi lõpust tänapäevani. Album on valminud Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi ning Eesti Rahvusliku Klaverimuuseumi ühistööna.  

Eesti Rahvusliku Klaverimuuseumi eestvedaja ja raamatu autori Alo Põldmäe sõnul saab sissejuhatuses ülevaate klaveriehituse ajaloost ning klaveri rollist Eesti kultuuriloos. Eraldi peatükki on koondatud Peterburis, Moskvas ja Riias tegutsenud eesti päritolu meistrite klaveritoodang. Kahes osas on käsitletud «Estonia» klaveri lugu - Tallinna Klaverivabriku ja Estonia Klaverivabriku perioodist.

Põldmäe lisas, et alates 2000. aastast, mil algas Eesti klaveriloo aktiivsem uurimine, on igal aastal õnnestunud avastada kaks kuni kolm seni tundmatut või ametlikes annaalides fikseerimata klaverit. «Meile teadaolev info eesti klaveritest pole kaugeltki ammendav ja uued üllatused võivad tulla igal sammul,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles