Selgusid Eesti kunsti tulevikutähed

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Nõgisto «Dot Punk»
Robin Nõgisto «Dot Punk» Foto: Eesti kaasaegse kunsti keskkond NOAR

Linnakultuurifestivali Tallinn Music Week raames toimunud konkursil kogus enim hääli Robin Nõgisto optiliste mustrite, värvi ja psühhedeelsete tegelastega täidetud punkmaailm. Tihedat konkurentsi pakkus isikupärase käekirjaga Alina Orav, kelle maale saab tavapärase kahedimensionaalsuse asemel vaadelda neljast küljest korraga. Kolmanda koha pälvinud Liisa Jugapuu abstraktsed teosed on ainest saanud Vabariigi Presidendi viimasest aastapäevakõnest. 

Foto: Eesti kaasaegse kunsti keskkond NOAR

Konkursi korraldasid Eesti Kunstiakadeemia ja kaasaegse kunsti keskkond NOAR. Huvi selle vastu oli suur ja võistlus esikoha nimel oli korraldajate kinnitusel lõpuni tasavägine. Publikuhääletuses osales ligi 650 inimest. Lisaks Eestile oli hääletajaid paljudest välisriikidest, sh. Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Itaaliast, Saksamaalt, Venemaalt, Suurbritanniast, Kanadast ja USA-st. 

Kõigi konkursiteostega saab tutvuda kunstikeskkonnas www.NOAR.eu ning kahe publikulemmiku Robin Nõgisto ja Alina Orava maale näeb kuni 18. aprillini ka kohvikus Wabadus.

Foto: Eesti kaasaegse kunsti keskkond NOAR
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles